LUNYALA TRIO

lunyala trio, mense schmeiser bonnen

Dietmar Bonnen - toetsen en slagwerk / Cora Schmeiser - stem / Lucia Mense - fluiten

foto © Peter Hölscher

Cora Schmeiser, Lucia Mense en Dietmar Bonnen liepen elkaar in november 2012 tegen het lijf tijdens een klankworkshop van Ars Choralis Coeln in het Keulse Kolumba Museum. Al snel stelden ze vast, dat ze een reeks muzikale voorkeuren deelden. Datzelfde jaar nog richtten ze het LUNYALA trio op.

Sindsdien zetten ze gedeelde ideeën in klanken om. Ze vervlechten dadaïsme, hedendaagse en middeleeuwse muziek en bedienen zich daarbij van stem, steel drum, blokfluiten, Widerstand, shrutibox, kraakdoos, casio, toy piano, kalimba, klankschalen, melkopschuimer en koffiemolen. Zo linken ze Hildegard von Bingen en John Cage aan Daniil Charms; Oswald von Wolkenstein en Manfred Nienhaus matchen met Isang Yun; Kurt Schwitters en Philipp Glass daten met Friedrich Hölderlin… Het zachte gehemelte, glottisslagen en fladdertongen drijven de klankreis aan!

Op zaterdag 29 oktober 2022 vierde het LUNYALA TRIO het 10-jarig jubileum met een gratis concert in de zaal van de Karl-Rahner-Akademie in Keulen. Daaraan namen de gastmuzikanten Maria Jonas, Bassem Hawar & Peter Hölscher deel.

Klik hier voor een luisterproef van Lunyala's CD Dit en Dat.

Voor aanvullende informatie en boekingen, klik hier

lunyala trio, mense schmeiser bonnen

mense schmeiser bonnen, crimmp_13, podium ocw, rotterdam

 

mense schmeiser bonnen, crimmp_13, podium ocw, rotterdam

 

mense schmeiser bonnen, crimmp_13, podium ocw, rotterdam

foto's © Peter Hölscher & Arnold Schalks