ENSEMBLE NU:N VOKAL

‘UIT TERE WORTEL KWAM’ - kerstprogramma

Cora Schmeiser, Gert Anklam, Falk Zenker, ensemble Nu:n Vokal, 'Uit tere wortel kwam'

Cora Schmeiser - zang, voordracht

Gert Anklam – saxofoons

Falk Zenker – gitaar, live elektronica

Nu:n Vokal poogt de muzikale oorsprong van het christelijke Kerstfeest te ensceneren. Met vroege hymnes zoals Veni remptor gentium uit de vierde eeuw, met gregoriaanse melodiën uit de adventstijd: Aleluja, Dies santificatus & Conditor alme siderum, en met een aantal van de alleroudste Nederduitse kerstliederen van rond 1500:  Sei willkommen, Herre Christ, Joseph en Lieber Joseph mein, bouwt Nu:n een kerstfeestelijk klankuniversum op.

„Elk stuk werd een vloed van klank, die de feestzaal overspoelde. Ademloze stilte vulde de ruimte voor het applaus inzette. Hier waren experts aan het werk, die er - na een stormachtige ovatie - met een levenslustige toegift nog een schepje bovenop deden.“  Christa Vogel, SZ Bautzen, 19.04.2010

 

In 2003 richtte de gitarist, componist en klankkunstenaar Falk Zenker uit Weimar ensemble Nu:n op. Vanaf 2011 toert hij samen met de Berlijnse saxofonist en componist Gert Anklam en de sopraan Cora Schmeiser onder de noemer Nu:n Vokal door Duitsland, Oostenrijk en Denemarken. Op concerten, festivals en concertseries speelde de formatie in een keur aan middeleeuwse kerken.

 

teksten: Latijn, Nederduits, Duits.

Voor aanvullende informatie en boekingen, klik hier

Cora Schmeiser, ensemble Nu:n Vokal, 'Uit tere wortel kwam

Gert Anklam, ensemble Nu:n Vokal, 'Uit tere wortel kwam